Gradovi

Radnik pumpe našao 5.500 evra, vratio svešteniku iz Poljske

PARAĆIN – Sveštenik iz Poljske izgubio je 5.500 evra na benzinskoj pumpi na autoputu Beograd-Niš kod Paraćina, ali je taj novac pronašao radnik pumpe i vratio ga vlasniku.

Sveštenik je taj iznos poneo kao humanitarnu pomoć sveštenstvu Paraćina i izbeglicama.

Novac je pronašao Miloš Veličković (34) radnik na pumpi „Avia“ koju drži kompanija „Mihajlović“. Prota ga je blagosiljao i častio sa 500 evra, kojima će Veličković sutra častiti kolege i drugare.

Sveštenik iz Poljske je, u pratnji dvojice sveštenika iz Srbije, danas bio na pumpi, kupili su gorivo i platili čekovnom karticoma, objasnio je Veličković televiziji „Kanal M“.

„Posle njihovo odlaska video sam svežanj novčanica od po 500 evra, ukupno 5.500 evra. Novac sam uzeo i pozvao policiju i šefa“, rekao je Veličković.

Ubrzo, javio se i poljski sveštenik, kome u kompaniji ne znaju ime, preuzeo novac, blagosiljao Veličkovića za dobra dela i častio ga sa 500 evra, kojima će on sutra častiti kolege i prijatelje.

Kompanija „Mihajlović“ je benzinsku pumpu „Avia“ zakupila pre godinu dana, i Veličković od tada za njih radi, objasnio je novinar Milojević.

Foto Tanjug, D. Peternek/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh