Gradovi

Radno vreme objekata za praznik

BEOGRAD – Na Sretenje, Dan državnosti Srbije, zanatski, trgovinski i ugostiteljski objekati na teritoriji grada Beograda radiće prema posebnom rasporedu.

U nedelju, 14. februara, dežurne prodavnice moraju da rade najmanje od devet do 12 sati, u ponedeljak 15. februara ti objekti mogu biti zatvoreni, a u utorak, 16. februara, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od devet do 12 sati, saopštio je ranije Sekretarijat za privredu.

Na Sretenje, 15. i 16. februara, nespecijalizovane radnje u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje u vremenu od šest do 20 sati, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika rade, dužni su da raspored radnog vremena istaknu na vidnom mestu, najmanje tri dana pre dana državnog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme pomenutog državnog praznika mogu biti otvoreni i raditi duže od navedenog radnog vremena.

U dane kada se praznuje Sretenje ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi najduže do ponoći i emitovati muzički program do 23 sata.

Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića u stambenim zgradama mogu raditi 24 casa.

Foto Tanjug/J.Pap, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh