• BG

  РАДОВИ У ТОКУ НА СЕКТОРУ 4, ОБИЛАЗНИЦЕ ОКО БЕОГРАДА

   

   

  ЈП „Путеви Србије“ обавештава јавност да су у току радови на Сектору 4, Обилазнице око Београда, на делу од моста на Сави код Остружнице до петље Орловача.

  Тренутно се изводе земљани радови  на будућој левој траци аутопута од моста број 11 до петље Орловача.

  Извођач радова је Power Construction Corporation of China Ltd, док је подизвођач, AzVirt.

  Радови ће се паралелно изводити и на траси и на свим објектима и одвијати по фазама, а у складу са динамиком извођења радова и биће регулисани одговарајућом саобраћајном сигнализацијом.

  ЈП ,,Путеви Србије” апелује на све учеснике у саобраћају да буду посебно опрезни, прилагоде брзину кретања условима на путу, поштују ограничења брзине и постављену  привремену саобраћајну сигнализацију.

  Подсећамо, да Сектор 4 обухвата изградњу леве траке аутопута од моста на Сави код Остружнице до петље Орловача.

  У оквиру Сектора 4 потребно је изградити леву траку аутопута, опремити два тунела: „Липак“ и „Железник“ и изградити 3 моста: мост бр. 9, 10 и 11 (фаза II), као и преостале радове на петљи Орловача (фаза II).

  Уговор који се данас потписује у Кини обухвата изградњу Обилазнице око Београда, Секторе 4, 5 и 6, од моста на Сави код Остружнице до Бубањ Потока, укупне дужине 20,4 km са прилазним саобраћајницама.

  Завршетком ове деонице Обилазнице,  значајно ће се скратити време путовања за транзитне токове који ће прећи на Обилазницу, као и за почетно-завршне токове који би користили Обилазницу.

  Такође, смањиће се загушење и број саобраћајних незгода на делу најоптерећеније основне мреже градских саобраћајница, трошкови експлоатације возила, емисије штетних гасова и буке од возила на ужем градском подручју.

  ЈП „ПУТЕВИ СРБИЈЕ“

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com