Novosti online

Radulović: Ublažavanje vanrednog stanja uvedeno da bi se što pre održali izbori

Predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da je ublažavanje mera vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa uvedeno da bi vlast što pre održala izbore.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Radulović je rekao da je za aktuelnu vlast virus bio smešan u periodu od 5. do 15. marta, jer su tada skupljali potpise za izbore, da bi nakon uvodjenja vanrednog stanja promenili retoriku i počeli sa zastrašivanjem gradjana.

Radulović je ocenio da mere vanrednog stanja koje su bile uvedene nisu ni bile potrebne.

„U Srbiji se vlast iživljavala nad gradjanima. I sve što su radili i što rade danas je u vezi sa izborima“, rekao je Radulović.

On je zapitao kako je moguće da je u vreme kada je bila 81 zaražena osoba bila opšta panika i histerija, a da je 19. aprila, u danu sa 320 novozaraženih, predsednik Aleksandar Vučić odlučio da se država polako otvara.

„Ili su nas onda lagali da je virus toliko opasan ili sada da virus nije toliko strašan… Dragi gradjani Srbije ja se nadam da nećete dozvoliti da vas prave budalama. Vi ste prevareni“, naveo je Radulović.

U pozadini svega što se dešava vezano za pandemiju, ocenio je, krije se borba izmedju globalizma i suverenizma u kojoj su na strani globalizma Kina, Svetska zdravstvena organizacija, Ujedinjene nacije, Evropska unija i Nemačka, dok se drugoj strani polako približavaju Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Rusija.

„Srbija se danas nalazi na krivoj strani istorije zajedno sa Kinom i Nemačkom. Treba da promenimo kurs. Čitava ova histerija je izazvana da bi se zaustavila svetska privreda i proizvela recesija“, rekao je predsednik DJB.

On je ocenio da je to povezano sa predsedničkim izborima u SAD, koji se održavaju u novembru.

„Do sada nijedan američki predsednik nije izgubio izbore, a da je ekonomija bila jaka. Zbog toga im je bilo potrebno da sruše ekonomiju“, naveo je.

Lider DJB je dodao da su pad proizvodnje i recesija uvek dobri za banke i velike multinacionalne korporacije, a katastrofalni za domaću privredu, za domaće poljoprivrednike, za preduzetnike i porodična mala i srednja preduzeća.

„U novom svetskom poretku nema mesta za preduzetnike i mala i srednja preuzeća. Imate samo mesto za velike korporacije. U Srbiji ove ludačke mere vlasti će imati ogromnu cenu uništavanje domaće privrede, domaćih poljoprivrednika, domaćih preduzetnika. To je cena ludila“, rekao je Radulović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh