Gradovi

Radun: Izbori za „svež“ reformski legitimitet

BEOGRAD – Politički analitičar Branko Radun izjavio je danas da je odluka premijera Aleksandra Vučića da se ide na vanredne parlamentarne izbore rezultat želje da obezbedi „jak i svež“ legitimitet, koji neće biti osporavan.

„Donošenje odluke da se ide na parlamentarne izbore, odnosno izbore na svim nivoima, je visila u vazduhu pola godine i bilo je potrebno samo da se neke kockice sklope oko toga, ali je očigledno da je ta odluka bila na premijeru Vučiću i da je on želeo da u ovoj godini ima izbore“, rekao je Tanjugu Radun.

Prema njegovom mišljenju, Vučić želi da posle izbora ima „jak, svež legitimitet“ i da ne bude osporavan od opozicije i nekih medija.

„Koliko vidim, izbori neće dati neke značajne promene i po rejtinzima stranaka i po rezultatima izbora iz 2014. godine, ali će doneti neki novi, svež legitimitet vladajućoj koaliciji, a pre svega SNS-u“, rekao je Radun.

Predsednik SNS i premijer Vučić izjavio je danas da je odlučio da se ide na vanredne parlamentarne izbore, jer je vladi potreban pun mandat da sprovede do kraja reforme, koje su Srbiju izvele na dobar i siguran put, i da zemlju dovede pred vrata EU 2020. godine.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh