Novosti online

Ракета из пакета

Како се могло догодити да две ракете, по свему судећи америчке, типа АГМ-114 „хелфајер”, буду укрцане у контејнер на редовном лету „Ер Србије” из Бејрута за Београд? Како је могуће да те ракете у Бејруту буду декларисане као макете, а на аеродрому у Београду се испостави да имају бојеве главе? Ко је стварни пошиљалац ракетног пакета из Бејрута, а ко стварна адреса примаоца, која држава и који град?

Одговори на та питања објасниће целу причу око ракета у авиону „Ер Србије”. Пројектил АГМ-114 је производ америчке компаније „Локид Мартин”, деценијама су у наоружању америчке и британске војске, као и армија многих држава на Блиском истоку. То је противоклопна ракета високе прецизности, крајњег домета од осам километара и пробија сваки оклоп еквивалента од метар панцирног челика.

Ракета се највише користи као наоружање хеликоптера типа „апач”, али се последњих година том врстом пројектила наоружавају и америчке беспилотне летелице, пре свега „предатор”. Управо су тим ракетама Американци ликвидирали многе вође терористичких скупина у Авганистану, Јемену, Сомалији, Ираку, Либији и Сирији.

Дакле, нико од званичних институција у САД, или у Великој Британији, ако је то крајње одредиште ракета из бејрутског пакета, нема потребу да на тај начин добије пројектиле АГМ-114, јер је то амерички производ.

ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛНОМ ИЗДАЊУ

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh