• Gradovi

  Ракић: Истрага против Тодосијевића наставак застрашивања

   Председник Српске листе, Горан Ракић, изјавио је данас да је најава о покренутом поступку за утврђивање некакве одговорности члана председништва те странке Ивана Тодосијевић наставак политике застрашивања свих слободномислећих Срба, који нису никада посустали у борби за свој народ и своју Србију, али ни од јасне борбе за истину.

  У писаној изјави достављеној медијима, Ракић је позвао међународну заједницу, пре свих представнике ЕУ, УНМИК, али и амбасаде у Приштини, да најхитније реагују на ове провокације и спрече даљу ескалацију ситуације на терену која, упозорава, може нанети несагледиву штету на овом простору.

  Након покушаја убиства потпредседника Српске листе Милана Радоичића новембра прошле године, ово је, каже Ракић, још један процес којим Приштина жели да ућутка Српску листу, односно српски народ како се не би чула истина о страдању и патњама нашег народа у задњих двадесет година.

  „У намери да сачувамо мир показали смо спремност да сачувамо присебност и не дозволимо да наш народ наседне на провокације Приштине у претходном периоду. Ипак, као председник Српске листе желим да упозорим Приштину, да српски народ неће дозволити да се институционалним притиском и насиљем спроводи етничко чишћење српских политичких представника у жељи да се покори и обезглави српски народ на Косову и Метохији”, навео је Ракић, јавља Танјуг.

  Истиче да је намера Приштине очигледна, и ми не можемо немо посматрати како најбоље међу нама блате монтираним оптужницама и протерују их са Косова и Метохије.

  „Сваку активност уперену против било ког Србина узећемо најозбиљније у разматрање. Наша јасна порука је да им нећемо дозволити да наставе са притисцима, терором и протеривањем свакога ко им не одговара, све док не сломе слободарски дух нашег народа”, навео је Ракић.

  Танјуг

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com