• Gradovi

  Rakić posetio bolnicu, paketi za porodilje

  KOSOVSKA MITROVICA – U porodilištu u Kosovskoj Mitrovici tokom dana očekuje se rođenje prve bebe u ovoj godini, a gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić tokom obilaska porodiljama je uručio poklon pakete.

  Rakić je u izjavi novinarima rekao da se raduje što je danas, prvog dana u 2016. godini, na mestu gde se rađa novi život, mališani koji su nada u bolju budućnost grada i najveći poklon roditeljima.

  On je građanima češtitao Novu godinu i pozeleo im uspeh, sreću i zdravlje.

  Ginekolog dr Milijana Milenković izjavila je novinarima da u toku dana u porodilištu u Kosovškoj Mitrovici očekuju rođenje prve bebe u Novoj godini i podsetila da je u 2015. u ovom porodilištu svet ugledalo 689 beba.

  Gradonačelnik Rakić obišao je i hiruško i dečije odeljenje gde je takođe podelio novogodišnje poklon pakete.

  Zamenik direktora Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici dr Zlatan Elek izjavio je da je ova ustanova 14. novembra prošle godine prerasla u KBC i da se nada da će ovaj centar biti u rangu ostalih kliničko bolničkih centara u Srbiji.

  Elek je kazao da do kraja januara bi trebalo da dobiju dva “4D” ultrazvučna aparata od kojih će jedan biti za potrebe ginekološkog odeljenja.

  Najviše problema u 2015. godini imali smo što se tiče dobavljanja lekova sa psihoaktivnim supstancama, prevashodno anestetika, ali i pored svih problema uspeli smo da na opštoj hirurgiji operišemo 750 pacijenata što je za 4 postova više nego 2014. godine, rekao je on.

  U ovoj zdrastvenoj ustanovi, dodao je Elek, nijednog momenta nije stao operativni programi ni na jednom odeljenju i mitrovička bolnica je jedna od retkih u Srbiji u kojoj se ne čeka na ni jednu vrstu hiruške intervencije, odnosno radi se o bolnici u kojoj ne postoji lista zakazivanja operacija.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com