• Gradovi

  Rakić: Svih deset mandata u rukama Srpske liste jedina garancija snage Srba

   

   

  Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da jedino osvojenih svih deset mandata te liste na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu koji se održavaju iduće nedelje, 6. oktobra, „garantuju institucionalnu snagu srpskog naroda“.

  „Jedino svih deset mandata u rukama Srpske liste garantuju institucionalnu snagu srpskog naroda. Snažna podrčka Srpskoj listi bila bi podrška našem pregovaračkom timu na čelu s predsednikom Aleksandrom Vučićem da se izbori za kompromis i bolji položaj srpskog naroda“, rekao je Rakić u intervjuu za današnju Politiku.

  „Pre svega mi verujemo da će svaki gradjanin razumeti trenutak u kome se nalazimo i koliko je značajno da ni po koju cenu ne dozvolimo da na izborima dobiju prevaranti, sitne šićardžije i secikese, zarad šake dolara“,

  Govoreći o zabrani koju je CIK Kosova stavio na glasanje sa srpskim dokumentima, Rakić je ocenio da od početka izbornog procesa Priština sa svojim „potplaćenim, iznajmljenim Srbima“ vrši „strašan pritisak“ na Srbe i ostale gradjane koji podržavaju Srpsku listu, odlukom da se gradjanima na severu onemogući identifikacija u skladu sa zakonom.

  „Priština je pokazala svoje pravo lice, a medjunarodna zajednica na ovo flagrantno kršenje zakona ćuti. Ali ćuti i na podršku Petrovića, Rašića, Trajkovićeve i Jablanovića, koji su podržali ovu odluku“, rekao je Rakić.

  Upitan da li bi i sa kojom albanskom grupacijom ušao u vladu, ukoliko Srpska lista osvoji 10 mandata, naveo je da će se nakon dobijenih rezultata u konsultaciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovoriti o narednim koracima.

  Prema njegovim rečima, sa kim god budu razgovarali tražiće da pokaže poštovanje prema srpskom narodu, da prestane institucionalno nasilje prema Srbima preko montiranih optužnica, kao i otimanje imovine gradjanima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC).

  „Činjenica je da mi ne možemo da biramo ko će predstavljati Albance, mada oni nastoje da biraju ko će predstavljati Srbe“, rekao je Rakić.

  On je kazao da u kampanji nije video nijednog albanskog kandidata da najavljuje ukidanje taksi, te da ostaje da se vidi da li je Priština jača od Kine, Amerike, Italije, Engleske, odnosno onih koji su „bar deklarativno zahtevali da se one ukinu“.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com