• Gradovi

  Rakić Vodinelić: Krivične prijave protiv učesnika protesta su pokušaj zastrašivanja svih

   

   

  Predsednica Saveta Nove stranke Vesna Rakić Vodinelić ocenila je da su krivične prijave protiv studenata za organizovanje protesta „Protiv diktature“ pokušaj zastrašivanja gradjana.

  Cilj je, rekla je ona, da se gradjani odvrate od bilo kakve pomisli na protestovanje protiv izborne kradje i „to u bliskoj budućnosti jer za koji mesec slede, u najmanju ruku, beogradski izbori“.

  U prijavi protiv studentkinje Fakulteta političkih nauka Tijane Hegić i doktoranda Vladimira Perića se navodi da su oni pozvali gradjane na „performans“ ispred Republičke izborne komisije gde su postavili daske za peglanje i pegle „pomoću kojih će okupljeni peglati glasačke listiće“.

  Rakić Vodinelić je rekla da afera „ispeglanih“ listića najviše smeta vlastima, jer dovodi u pitanje legitimitet predsednika Aleksandra Vučića i da se vlast zbog toga sveti i kažnjava studente.

  „Ponavljamo, umesto što se ‘junače’ nad studentima bez bilo kakvog osnova, neka prijavu podnesu protiv Vesne Rakić Vodinelić jer je upravo ona i ukazala na ‘peglanje’ listića, što je kasnije i izazvalo performans sa peglama“, navodi se u saopštenju Nove stranke.

  Rakić Vodinelić, penzionisana profesorka prava, najavljena je kao kandidatkinja Nove stranke za prvu gradonačelnicu Beograda.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com