Gradovi

Rama: Dijalog BG i PR nije lak, ali je jedini put ka uspehu

Američki državni sekretar Džon Keri doputovao je u Albaniju kako bi izvršio pritisak na Tiranu da sprovede paket pravosudnih reformi, prenose agencije.

VAŠINGTON, TIRANA – Dijalog Beograda i Prištine nije lak, a još manje implementacija dogovorenog, ali to je bez sumnje jedini put ka uspehu za obe strane, kao i za čitav region, izjavio je danas premijer Albanije Edi Rama tokom susreta sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem u Tirani.

Rama je dodao da će Albanija intenzivirati saradnju sa SAD kako bi konsolidovali demokratski razvoj u Albaniji i na susednom Kosovu kao preduslov za bezbednost, stabilnost i napredak regiona.

Premijer Albanije je takođe kazao da će Kosovo u tom kontekstu i dalje imati podršku svoja dva najbliža saveznika, Albanije i SAD, saopšteno je iz Stejt departmenta.

Rama je dodao i da je Albanija veoma srećna zbog toga što je Crna Gora dobila poziv u NATO, navodeći da se nada da će se isto dogoditi i sa Makedonijom.

Američki državni sekretar Džon Keri doputovao je ranije danas u Albaniju kako bi izvršio pritisak na Tiranu da sprovede paket pravosudnih reformi, prenose agencije.

Kerija je na aerodromu dočekao albanski predsednik Bujar Nišani, a potom se sastao i sa Ramom.

Keri je pohvalio dosadašnje napore Albanije, ali je rekao da Rama i njegova Vlada treba da učine više, dok je Rama rekao da očekuje da će reforme biti usvojene idućeg meseca.

Reforme su deo napora da vlada u Tirani postane funkcionalnija.

Američki državni sekretar je u Tiranu došao nakon četvorodnevne posete Nemačkoj.

Maldon Dibra/ AP Photo

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh