• Gradovi

  Рама на предизборном митингу прочитао поруку Заева

  ТИРАНА – Албански премијер Еди Рама прочитао је данас на предизборном митингу у граду Пустец поруку премијера Северне Македоније Зорана Заева у којој се наводи да су албански и македонски народи веома блиски пријатељи.

  Албанска агенција АТА преноси да је Рама читањем поруке Заева започео митинг.

  Заев је истакао да су Северна Македонија и Албанија два блиска партнера.

  „Заједно радимо на добробит наших грађана, ускоро ћемо бити савезници у НАТО и наша заједничка будућност се налази у ЕУ.

  Северна Македонија и Албанија су земље нација и народа који су веома блиски. Македонци и Албанци живе једни поред других, поштујући једни друге, наше разлике и јачајући наше благостање, само зато што стојимо раме уз раме у добрим и лошим данима”, наводи се у поруци Заева, преноси Танјуг.

  Заев у поруци каже да верује да је „његов пријатељ Еди Рама посвећен поштовању и заштити културног идентитета Македонаца у Албанији”, као што је, како је истакао премијер Северне Македоније, и он посвећен поштовању и заштити културног наслеђа Албанаца у Северној Македонији”.

  „Верујем да ће Рама радити са вама на побољшању образовања, здравствених услуга, инфраструктуре и гарантовања раста и напретка свима, као што ја то радим у Северној Македонији”, закључује Заев у поруци албанском премијеру.

  Пустец је, иначе, албанска општина где је доминантно становништво македонске националности.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com