• Hronika

  RANJENI PROVALNIK IZ BORA IZA SEBE IMA UBISTVO

  RANJENI PROVALNIK IZA SEBE IMA UBISTVO

  U subotu posle ponoći u Boru je po prijavi pokušaja pljačke policija intervenisala u objektu „Šumske sekcije“ i tom prilikom je policijski službenik u samoodbrani ranio provalnika. Naslovi i medijske reakcije nakon događaja nekako su više išli na ruku provalniku, ali se ispostavilo da se radi o ubici.

  Pokušaj pljačke se za Ivana Spalevića (30) u subotu nije završio kako je planirao. Policija je brzom intervencijom pljačku sprečila, ali za njega je sve pošlo po zlu onog trenutka kad se oglušio o upozorenje policije da izađe iz zgrade. On je u mraku suzavcem poprskao policijskog službenika koji je u samoodbrani ispalio metak i ranio tom prilikom ga ranio. Spalević je ubrzo operisan u niškom Kliničkom centru, dok su nadležni organi u Boru preuzeli istragu i utvrđivanje svih činjenica.

  Međutim, nije policajac kako kažu novine „teško ranio pljačkaša“ koji je pokušao da ukrade nešto zbog nemaštine ili bolesti, već povratnika koji je robijao zbog ubistva, ali i korisnika i preprodavca opojnih droga, i to u samoodbrani. Radi se o čoveku koji je nedavno izašao iz zatvora zbog ubistva oca, a iza sebe ima i teške krađe i krivična dela proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, čiji su tragovi nađeni i u njegovoj krvi nakon ranjavanja u Boru. U protekloj godini, ali i inače ne retko imamo slučajeve da su napadači na policijske službenike višestruki povratnici i to samo znači da naši pravosudni organi moraju oštrije i doslednije da se odnose prema huliganima i kriminalcima.

  „NPSS već dugo insistira na izmeni Krivičnog zakona i pooštravanju kaznene politike za napad na policijske službenike. Nedavno smo i upozorili da ne treba čekati tragediju da bi se to i učinilo i dobro je što Ministarstvo konačno prepoznaje važnost ove inicijative. Na žalost, uopšte ne iznenađuje podatak da je u pitanju povratnik. Baš zato je hitna izmena zakona neophodna, zarad opšte bezbednosti jer onaj ko se drzne da napadne predstavnika države neće prezati da napadne ženu ili dete.“ Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

  Press NPSS

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com