Politika

Rasim Ljajić: Ja sam poželjan partner

Emina i Rasim LjajićFoto: Mondo/ Stefan StojanovićEmina i Rasim Ljajić

Ljajić je, poput premijera Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića, ocenio da će predstojeći izbori biti teški i neizvesni.

Ponosan na koaliciju sa DS

Ljajić je rekao da se ne stidi koalicije sa Demokratskom strankom od 2008. godine do 2012. godine, već se, naprotiv, ponosi svime što je tada urađeno. Na pitanje da li se oseća prozvanim kada premijer Aleksandar Vučić govori kako je prošla vlada loše radila i ostavila zemlju u problemima, Ljajić je odgovario potvrdno i dodao da se oseća prozvanim i kada je u pitanju ono dobro i ono loše.

On je istakao i da je realno da koaliciji sa SNS doprinese sa tri, četiri odsto glasova.

„Ja računam da mi toliko imamo i verujem da koaliciji donosimo te glasove„, rekao je Ljajić, čija stranka će na predstojeće izbore izaći zajedno sa naprednjacima.

Ističe da SDPS kao manja stranka nikoga nije ucenjivala i da su uvek bili pouzdan partner.

Mi smo realno donosili glasove i zato smo i poželjan partner SNS-u sada„, rekao je Ljajić.

Govoreći o datumu održavanja izbora, Ljajić kaže da je će to biti između 22. aprila i 22. maja, ali i da sve zavisi od dogovora pokrajinske skupštine i republičkih organa vlasti.

Predstojeće izbore Ljajić vidi kao priliku da građani daju ili otkažu poverenje dosadašnjoj vladajućoj koaliciji, da ocene njihov rad ali i rad opozicionih stranaka.

NESTABILNO SVUDA OSIM U SRBIJI

U uspehe kabineta Aleksandra Vučića on ubraja ekonomske reforme koje su pozitivno ocenili i MMF i Svetska banka, otvaranje dva poglavlja u pregovorima sa EU ali i činjenicu da je, u uslovima migrantske krize, očuvana društvena stabilnost.

Imate permanentnu nestabilnost u svim državama ali mi smo uspeli da sačuvamo stabilnost. Prilično smo neokrnjeni i neoštećeni u ovoj migrantskoj krizi„, rekao je Ljajić.

Komentarišići polemike na relaciji SNS-SPS on je naveo da ne želi da spekuliše o tome, ali ističe da će predstojeći izbori biti teški i neizvesni i da će SNS biti meta svih koji učestvuju na izborima.

Govoreći o kritikama koje je vladi uputio počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić da je stanica Prokop samo okrečena, Ljajić kaže da je to „slobodnije tumačenje“ ali da minimiziranje projekta nije dobro i korektno.

Prema njegovim rečima, lično je učestvovao u pregovorima i doveo ih do kraja sa kuvajtskum fondom i da je taj projekat uspeh sadašnje vlade.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh