• Novosti online

  Rašković Ivić: Tražimo posebnu sednicu parlamenta o vraćanju smanjenih penzija

  Poslanička grupe „Pokret za spas Srbije-Nova Srbija“ zatražila je danas održavanje posebne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se raspravljalo o vraćanju smanjenih penzija.

  Šefica te poslaničke grupe Sanda Rašković Ivić rekla je novinarima da su MMF i Fiskalni savet Srbije ukazali da su se stekli uslovi da se penzije vrate na staro i da ne vidi zašto to ne bi moglo da se ostvari.

  Ona je rekla da su posle stavova MMF-a i Fiskalnog saveta kao „hladan tuš“ došle izjave predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi time ustvari došlo do smanjenja penzija za 80 odsto penzionera, što se kosi sa svakom logikom.

  Rašković Ivić je kazala da bi Brnabić na sednici parlamenta koju oni traže trebalo da objasni zašto ona i Vučić smatraju da bi došlo do smanjenja penzija za 80 posto stanovništa ako bi se ukinuo Zakon o privremenom smanjenju penzija i koje su po njima smetnje da se penzije vrate na staro.

  Ona je kazala da penzije treba vratiti, jer su se i troškovi života uvećali za deset odsto od kako su penzije smanjene pre više od tri godine.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com