Gradovi

Raspust u kreativnoj radionici, časopis „Slova na struju“

JAGODINA – Više od stotinu đaka osnovnih škola Jagodine odlučilo je da zimski raspust provedu uz druženje u kreativnoj radionici i u radionici za programiranje koje je za njih organizovala Narodna bibloteka u ovom gradu.

„Druženje je počelo juče a interesovanje je izuzetno veliko“, izjavio je novinarima rukovodilac Sektora za popularizaciju čitanja Milun Vasić.

U radionici više od 50 „kreativaca“ crta na najrazličitije teme, a radionicu vode bibliotekarke Jasmina Milošević i Snežana Vulić, dodao je Vasić.

U internet centru biblioteke, radionica za programiranje za osnovce, zbog ogromnog interesovanja, radi u dve grupe.

U prvoj su đaci do četvrtog razreda a u drugoj stariji, istakao je Vasić i napomenuo

da ovu radionicu pohađa 70 učenika iz svih osnovnih škola grada.

Vasić je podsetio i da je u organizaciji Narodne biblioteke izašao novi, 15. broj elektronskog časopisa za decu „Slova na struju“, koji uređuje pesnik, dramski pisac i ilustrator Peđa Trajković.

Na 240 stranica, bogato ilustrovan, u časopisu su teme: „Tema, šema i dilema“, „Stara slova vrede kao nova“, „Bliski susret pisane vrste“, „Slova do snova“, „Spomenar“, „S knjigom oko sveta“, „Grrrrmatika“, „Čarobna rerč“, „Pismopisac“…

U časopisu sarađuju mnogi domaći i strani pisci.

Učenici osnovnih i srednjih škola, koji neće otići na zimovanje, raspust mogu provesti i na gradskom klizalištu, koje je za njih besplatno, a besplatni su i iznajmljivanje klizaljki i topao čaj.

Klizalište radi od 9 do 23 sata.

Foto Tanjug, D. Aničić/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh