Politika

Raspuštanje Skupštine danas na stolu Nikolića

skupština srbije zgrada zastavaFoto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Kada će Skupština biti raspuštena zavisi od toga u kom trenutku će premijer uputiti svoje obrazloženje.

Gojković je izjavila da je ubeđena da je ovo poslednja sednica ovog saziva parlementa Srbije i onda može da se očekuje da će uskoro biti raspisani i izbori.

Ona je istakla da se od premijera očekuje da će svoje obrazloženje uputiti predsedniku Srbije u toku dana, a onda predsednik ima 72 sata da sam odluči o tome kada će raspisati izbore i kada će to saopštiti javnosti, a pretpostavlja da će to biti tokom vikenda.

Govoreći o tome da li će svi izbori biti raspisani u istom danu, Gojković je rekla da ju je Ištvan Pastor pozvao u sredu i zamolio da u petak ujutru pre njihovog poslednjeg zasedanja parlamenta Vojvodine dođe na razgovor sa njim da bi se dogovorili oko toga kada će njih dvoje raspisivati izbore.

Ona je rekla da je ubeđena da će se sa Pastorom saglasiti da je i ekonomično i efikasno da to bude 24. april kako je to već najavljeno i da će predsednik Nikolić poslušati sugestiju premijera Vučića.


Pastor je rekao da će pokrajinske izbore raspisati 22. marta, a u petak će se razgovarati kako da usklade izborne radnje i da se dogovore definitivno da i on raspiše za isti datum kada i Tomislav Nikolić.

„Ja ću apsolutno pratiti predsednika Nikolića koji će to biti datum“, rekla je Gojković.

Po raspisivanju izbora Skupština će biti u tehničkom mandatu, a prema njenim rečima, ima nekoliko važnih razloga u kom slučaju može biti održana sednica parlamenta kao što

su vanredne situacije, ratne situacije, oduzimanje mandata…

Parlament takođe može da radi u smislu predstavljanja parlamenta, odnosno države pri međunarodnimorganizacijama.

Posle gotovo dve godine na čelu Skupštine, Maja Gojković kaže da je bila bila posvećena radu i reformama.

„Mislim da smo bili dobar partner Vladi u sprovođenju ekonomskih i političkih reformi“, rekla je Gojković I dodala da je ponosna što je preko 95 odsto zakona iz agende već usvojeno.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh