Gradovi

Raspuštene skupštine opštine Voždovac i Zemun

BEOGRAD – Odbornici Skupštine grada Beograda raspustili su na početku današnje sednice skupštine opština Voždovac i Zemun, čime su se stekli uslovi da i u tim opštinama budu održani lokalni izbori.

Gradski parlament je doneo odluku o raspuštanju skupština opština Zemun i Voždovac i formiranju privremenih organa u tim opštinama koji će obaviti tehničke poslove do izbora novih organa vlasti.

Predsednik Skupstine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da su se stekli formalno pravni uslovi za uvođenje privremenih organa u te dve opštine, pa samim tim i za raspisivanje izbora u svih 17 gradskih opština.

On je, uz napomenu da su izbori praznik demokratije, pozvao sve Beograđane da izađu na njih i glasaju za opciju koju podržavaju.

Predsednici tih opština podneli su ostavke 5. februara, a skupštine tih opština nisu u roku od mesec dana izabrale nove izvršne organe niti dostavile predloge za imenovanje novih, pa su se time stekli uslovi za raspuštanje skupština i obrazovanje privremenih organa.

Za predsednika privremenog organa u Zemunu imenovan je Dejan Matić, koji je bio predsednik te opštine, a u Voždovcu Aleksandar Savić.

Na sednici je konstatovano i da je Marija Đurđević istupila iz odborničke grupe SNS i ubuduće će nastupati samostalno.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh