Gradovi

Razgovor o pozicioniranju žena uoči izbora

BEOGRAD – Predstavnici Ženske parlamentarne mreže i Ženske platforme za razvoj Srbije – Forum za rodne politike razrazgovarali su danas u Skupštini Srbije o učešću žena u političkom životu i njihovom pozicioniranju uoči predstojećih izbora.

Predstavnice Ženske platforme za razvoj Srbije predstavile su prioritete Ženske Platforme za razvoj Srbije u oblasti političke participacije i političke participacije žena na predstojećim parlamentarnim lokalnim izborima u 2016. godini.

Kako se navodi u saopštenju iz parlamenta, na radnom sastanku sa temom „Politička participacija žena“ dogovoreno je upućivanje inicijative Republičkoj izbornoj komisiji da se u biračke odbore uvrsti podatak o broju žena i muškaraca, osnaži uticaj žena tokom izborne kampanje i uradi skrining predstojećih izbora.

Podaci su ukazali na izazove, ali i dostignuća koja su postignuta u prethodnom periodu po pitanju zastupljenosti žena, pogotovu u parlamentu i lokalnim skupštinama u Srbiji, inicijative i dostignuća za koja se izborila Ženska parlamentarna mreža, odborničke mreže koje su se formirale po ugledu na Žensku Parlamentarnu mrežu republike Srbije, a koja imaju za cilj unapređivanje rodne ravnopravnosti.

Ukazano je i na već postojeće ciljeve o osnaživanju rodne ravnopravnosti i povećanja broja dijaloga, i uključivanja muškaraca u pitanja rodne ravnopravnosti, navodi se u saopštenju.

Foto Tanjug/ N.Jovanović, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh