• BG

  Разговор власти и опозиције: приступ медијима и њихова контрола

  Тема трећег округлог стола представника власти и опозиције, који ће бити одржан у понедељак, 19. августа на Факултету политичких наука (ФПН), биће: Приступ медијима и њихова контрола, најавили су данас организатори Фондација за отворено друштво и ФПН.

  Разговор ће бити посвећен приступу медијима и њиховојконтроли, који су, како је наведено у позиву за састанак, од кључне важности за обезбеђивање фер и слободних избора.

  На учешће у дијалогу позвани су представници релевантних политичких странака и савеза, медијских удружења и организација грађанског друштва који се баве изборима и стручњаци с факултета и института који проучавају тему избора.

  У агенди скупа наводи се да ће у 10:00 дијалог отворити декан ФПН Драган Симић и извршни директор Фондације Милан Антонијевић, а потом ће представници ЦРТА, ЦеСИД, Транспарентности Србија, Асоцијације медија и Локал преса представити анализе стања у области приступа медијима и контроле медија у контексту изборне кампање с фокусом на проблеме које је могуће решити у у периоду до одржавања наредних избора.

  Тај панел ће бити сниман и емитован преко екрана у соби за новинаре.

  Потом је планирано да од 10:30 до 12:30 буде организована дебата о представљеним анализама и предлозима политичких странака.

  Тај панел ће бити организован по Chatam House правилима без присуства извештача.

  Изјаве за медије учесника дијалога предвиђене су од 12:30 до 13:00.

  Фондација и ФПН започели су организовање серије округлих столова поводом парламентарних и локалних избора који би требало да се одрже најкасније на пролеће 2020. године.

  Поред два већ одржана, као и дијалога о медијима, планирана су још два и то са темама бирачких спискова и изборнеадминистрације и бирачким правима грађана, пише у позиву.

  Извор: Фонет

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com