Gradovi

Razlaz Jove Bakića i Borislava Stefanovića

BEOGRAD – Sociolog Jovo Bakić objavio je da više ne sarađuje sa bivšim poslanikom Demokratske stranke Borislavom Stefanovićem sa kojim je radio na formiranju pokreta Levica Srbije.

Bakić je u autorskom tekstu u Politici pored ostalog naveo da Stefanović žuri i želi uspeh preko noći.

On je napisao i da „Stefanović sanja o uspehu Sirize i Podemosa, ne znajući da su ti pre nego što su mogli da računaju na uspeh godinama, a ne mesecima oblikovani“.

Bakić je naveo da Stefanovića prevashodno brinu naredni izbori i procenti koji bi mu omogućili mesto u skupštini pa mu pošto-poto treba treba što masovnija stranka, bez obzira na kvalitet njenog članstva.

„Posle nešto manje od godinu dana gubljenja vremena, amater u politici može da zaključi da s profesionalcima, politički socijalizovanim u ovim i ovakvim strankama u Srbiji, ne može da se napravi pita, jer je za nju neophodan i odgovarajući materijal. Dakle, uz časne izuzetke, materijal treba tražiti van stranke“, napisao je Bakić.

Stefanović je na svom Tviter profilu naveo da Bakić nije nikad ušao u „Levicu Srbije“, te, kaže, nema iz čega ni da izađe.

„Vrata su mu uvek otvorena. Nikakva svađa ili skukob. Ne zeli u politiku“, napisao je Stefanović.

Bakić je učestvovao je u pisanju politickog programa Levice Srbije.

Foto Tanjug/S. Ilić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh