Gradovi

Rebić: Granice Srbije nisu zatvorene

Izjava Vladimira Rebića o jedinoj legalnoj ruti za kretanje migranata iz ratom zahvaćenih područja.

BEOGRAD – Srpske granice nisu zatvorene, izjavio je vršilac dužnosti direktora policije Vladimir Rebić, navodeći da će od sutra na granici između Makedonije i Grčke sve zemlje koje su potpisale dogovor u Zagrebu vršiti zajedničku profilaciju migranata.

„To konkretno znači da će migranti sa ratom zahvaćenih područja moći da se kreću zapadnobalkanskom rutom isključivo uz potvrdu koju budu dobili na grčko-makedonskoj granici, sa odgovarajućim pečatom i fotografijom“, rekao je Rebić u izjavi dostavljenoj medijima.

On je istakao da srpske granice nisu zatvorene, da u našu zemlju mogu da uđu svi koji poseduju važeću putnu ispravu i vizu, ukoliko je to potrebno, a da migranti sa ratom zahvaćenih područja u Srbiju mogu da uđu isključivo na graničnom prelazu Preševo.

On je istakao da i Srbija i druge zemlje koje su u Zagrebu potpisale izjavu o budućim merama prema migrantima, već uveliko na svojim teritorijama vrše profilaciju u skladu sa dogovorenim kriterijuma u Zagrebu.

„Važno je da sve zemlje na ruti kretanja iskažu jedinstvo i zajedno sprovedu sve mere kako bismo spremni dočekali prolećni i letnji talas, koji će sigurno biti znatno jači u odnosu na sadašnji broj migranata koji se kreću ovom rutom“, rekao je Rebić.

On je naveo da se u Srbiji nalazi između 120 i 150 ekonomskih migranata koji ne mogu napustiti našu zemlju, a koji mogu ili da apliciraju za azil ili da se, u skladu sa važećim propisima i sporazumima, vrate u zemlje iz kojih su došli.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh