• Gradovi

  Rebić: Imamo razloga za proslavu Dana MUP i policije Srbije

   

   

  Direktor Policije Srbije Vladimir Rebić je danas izjavio da njeni pripadnici, ali i gradjani imaju značajnih razloga da danas proslave Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije, jer su, kako je rekao, postignuti rekordni rezultati u borbi protiv narkotika i sive ekonomije.

  On je za Radio televiziju Srbije rekao da su 2017. godine zaplenjene četiri tone narkotika, što je prema njegovim rečima, rekord za deset godina.

  Dodao je da su značajni rezultati postignuti i u suzbijanju sive ekonomije ilegalna proizvodnja i trgovina duvanom i drugom robom.
  Direktor Policije je rekao da je bezbednost gradjana na značajno višem nivou, jer je prošle godine prijavljeno 76 ubistva, što je „značajno niska brojka“.
  Rebić je rekao da se radi na unapredivanju opremljenosti i sposobnosti policije, posebno jer je 2016. bilo 1.080 napada na policajce, dok je prošle godine „taj broj nešto manji“.

  Proslava Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i policije biće danas u 12 časova ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu u prisustvu predsednika i premijerke Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić.

  Ministarstvo unutrašnjih poslova obeležava svoj i Dan policije na verski praznik Duhove, u znak sećanja na 15. jun 1862. godine kada se srpska žandarmerija sukobila s turskom posadom beogradske tvrdjave posle ubistva srpskog dečaka kod Čukur-česme. Taj sukob je trajao nekoliko dana.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com