Gradovi

Redford najavio odlazak u glumačku penziju

LOS ANĐELES – Američki glumac, režiser i producent Robert Redford najavio je da planira uskoro da napusti glumu kako bi se usredsredio na režiju i svoju prvu ljubav – umetnost.

U onlajn intervjuu za Volker Art Centar u Mineapolisu, datom svom unuku Dilanu, Redford (80) je rekao da postaje umoran od glume.

Zvezda filmova „Moja Afirka“ i „Žaoka“ naglasio je u intervjuu, koji je objavljen u četvrtak, da će se oprostiti od glume i fokusirati na režiju kada završi još dva projekta, na kojima je trenutno angažovan.

Prema sajtu IMDB. com, očekuje se da će se oba filma naći u bisokopima 2017. godine, prenosi Rojters.

Glumac je naglasio da je njegova prva ljubav umetnost ispričavši kako je kao tinejdžer provodio vreme u Evropi „istražujući pričanje priča kroz slikarstvo“.

Redford je filmom „Obični ljudi“ iz 1980. godine nagrađen Oskarom za režiju.

Filmovi poput „Svi predsednikovi ljudi“, „Buč Kasidi i Sandens Kid“ i „Devojka koju sam voleo“ učinili su ga jednim od najvećih filmskih zvezda sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

U cilju promocije nezavisnog filma, pomogao je u osnivanju Filmskog festivala Sandens, koji se održava u američkoj saveznoj državi Juti, a koji je postao jedan od najuticajnijih mesta za okupljanje predstavnika nezavisnog filma.

Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh