Novosti online

Регионално тело за трагање и спасавање у ваздухопловству

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић најавила је формирање регионалног тела за трагање и спасавање у цивилном ваздухопловству.

„Свака врста авионске несреће не погађа само једну државу већ увек више држава и због тога је важно да радимо заједно”, рекла је Михајловић у Београду на отварању регионалне конференције о трагању и спасавању у цивилном ваздухопловству.

Она је казала да је циљ тог скупа, на коме учествује 14 представника ваздухопловних власти из Европе, да се разговара о формирању регионалног тела и изразила очекивање да ће то бити и учињено. Подсетила је да је у 2014. било 990 настрадалих у авионским несрећама, а у 2015. је страдало 560 људи. Србија, како је истакла Михајловић, на срећу није имала озбиљнијих авио несрећа, а у последњих десет година било их је осам.

„Србија има 2.000 прелета дневно, а 600.000 годишње и по томе смо четврти у региону”, казала је она и додала да је београдски Аеродром „Никола Тесла” у 2015. имао пет милиона путника, а да се још већи број очекује од јуна када буду директни летови за САД.

Михајловић је истакла да је Србија, када је реч о ваздухопловству, већ чланица ЕУ.

Бета

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh