• Novosti online

  Registrovan prvi slučaj koronavirusa u Severnoj Makedoniji

  U Severnoj Makedoniji registrovan je prvi slučaj novog koronavirusa, izjavio je danas popodne ministar zdravstva Venko Filipče.

  Novinarima je rekao da se razbolela jedna žena koja je pre mesec dana bila u Italiji, a već dve sedmice je bolesna.

  „Inicijalno je tretirana u tamošnjoj zdravstvenoj ustanovi, ali nije testirana na koronavirus“ i odmah po dolasku u Severnu Makedoniju je došla u Kliniku za infektivne bolesti u Skoplju, rekao je ministar.

  „To mi daje za pravo da mislim da je kod nje inkubacija odavno prošla i da tokom putovanja nije predstavljaja opasnost da bolest prenese drugim ljudima. Ali, postupamo po svim protokolima što znači da se proveraju svi koji su doputovali s njom“, rekao je Filipče.

  Svi ti putnici će kako je istakao ministar zdravstva, biti identifikovani, teatirani na odgovarajući način i stavljeni u 14-dnevnu izolaciju.

  Filipče je istakao da nema mesta za paniku.

  Naveo je da je pacijetkina obolela od novog koronavirsa smeštana u Kliniku za infektivne bolesti na odeljenje za izolaciju i ima odgovarajuće lečenje.

  Direktor Instituta Severne Makedonije za javno zdravlje, Žarko Karadžovski, rekao je da je ta pacijentkinja koja je obolela od virsa „Covid-19“, rodjena 1970. godine, na teritoriji Skoplja i da je duže vreme boravila u Italiji.

  Na konfernciji za novinare u Vladi Severne Makedonije govorio je i premijer Oliver Spasovski koji je istakao da je „najvažnije to što je situacija pod kontrolom i sve državne službe su potpuno spremne da reguju na novonastale uslove“.

  „Zato vas uveravam da nema razloga za bilo kakvu paniku, jer je uspostavljena kontrola i sistemi su u potpunosto spremni“, rekao je Spasovski.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com