Gradovi

Rekonstrukcija i proširenje toplane Novi Beograd

BEOGRAD – Odbornici Skupštine grada usvojili su danas Plan detaljne regulacije za toplanu Novi Beograd koji će, kako je rečeno, omogućiti da uz rekonstrukciju i dogradnju, bude dovoljno toplotne energije za transport prema području „Beograda na vodi“.

Prema rečima predsednika beogradskog parlamenta Nikole Nikodijevića proširenje toplane Novi Beograd omogućiće isporučivanje toplotne energije za buduće objekte u okviru projekta „Beograda na vodi“.

Šef odbornika DS Balša Božović kritikovao je plan, navodeći da je proširenje toplane još jedan loš projekat, jer ne donosi nijedno novo radno mesto, i ponovo pozvao gradonačelnika da podnese ostavku.

„Naš novac i našu imovinu dodeljujemo arapskom investitoru kako bi on sutra imao imovnsku i svaku drugu korist. Osam miliona evra koliko je potrebno za tu mrežu predstavlja još još jedno bacanje novca i stavljanje u džep arapskom investitoru“, rekao je Božović.

On je ocenio da su nesrazmerna ulaganja naše strane u odnosu na strane investitore iz Emirata.

„Arapski investitor je prioritet u odnosu na život Beograđana, pa gde to ima“, upitao je Božović.

Odbornici su danas usvojili i planove detaljne regulacije kompleksa stanica za snabdevanje gorivom „Jakovo 1“ i „Jakovo 2“, kao i odluke o izradi još nekoliko planova detaljne regulacije.

Foto Tanjug, R. Prelić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh