• Gradovi

  Rekordnih tri miliona tvitova tokom Trampovog govora Kongresu

  Oko tri miliona tvitova poslato je o govoru predsednika SAD Donalda Trampa na zajedničkoj sednici oba doma Kongresa, saopštila je danas društvena mreža Tviter.

  To je najveći broj tvitova poslat tokom govora nekog predsednika Kongresu u relativno kratkoj istoriji te društvene mreže. Prethodni rekord bio je 2,6 miliona tvitova.

  Najveća aktivnost preko tvitera bila je kada se Tramp založio da se opozove i zameni zakon o zdravstvu, takozvani Obamaker,a sledi predsednikov pozdrav Karin Ouens, udovici pripadnika mornaričkih foka, Vilijama Rajana Ovensa ubijenog prošlog meseca u napadu u Jemenu, koji je odobrio Tramp.

  Karin Ovens je stajala na balkonu donjeg Predstavničkog doma Kongresa, suze su joj tekle niz lice sa pogledom na gore kao da šapuće svom suprugu. Demokrate i Republikanci su zajedno ustali i više minuta joj aplaudirali u retkom trenutku jedinstva tokom Trampovog prvog obraćanja Kongresu.

  Pretraživačka platforma Gugl je saopštila da je najčešće postavljano pitanje tokom noći bilo „ko je napisao Trampov govor“, kao i da su ljudi takodje hteli da znaju koliko je visok američki predsednik, ali i da li je Demokrata ili Republikanac.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com