Svet

Republikanski establišment protiv Trampa

U pismu, koje je najnoviji pokazatelj razdora između tajkuna i republikanskog establišmenta, oni su naveli da Trampove izjave ukazuju da bi ukoliko postane predsednik koristio autoritet te funkcije na način koji bi narušio ugled Amerike u svetu i zemlju činio „manje bezbednom.“

donald tramp

Među potpisnicima teksta su Robert Zelik, bivši predsednik Svetske banke, bivši sekretar za unutrašnju bezbednost Majkl Čertof i Dov Zakhejm, visoki funkcioner Pentagona u vreme Džordza Buša mlađeg i Eliot Koen, koji je bio savetnik bivšo državnoj sekretarki Kondolizi Rajs.

Reč je i o predstavnicima centra i o pripadnicima neokonzervativaca unutar Republikanske stranke.

„Uz to njegov stav o tome kako treba koristiti predsedničku moć protiv onih koji ga kritikuju predstavlja jasnu pretnju za građanske slobode u SAD,“ iznosi se u pismu, prenosi Rojters.

Tramp je u utorak na unutarstranačkim izborima u 12 država i jednoj teritoriji pobedio u sedam država što je navelo partjski establišment da intenzivira napore da onemogući njegovu nominaciju.

Među potpisnicima nisu istaknuti bivši republikanski funkcioneri poput Kondolize Rajs, bivšeg držvnog sekretara Kolina Pauela i bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Stivena Hedlija.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh