• Novosti online

  Резолуција 1244 је сламка за коју се Србија хвата

  Резолуција 1244 Савета безбедности Уједињених нација је сламка за коју се Србија хвата у борби за Косово и Метохију, али далеко од тога да је све оно што пише у тој резолуцији за нас сјајно и да нам одговара, изјавио је данас генерални секретар председника Србије Никола Селаковић, преноси Танјуг.

  „Постоје ствари које нису извршене, постоје оне које су извршене. Колико се она поштује можете да видите, они који су учествовали у њеном доношењу данас је врло активно с времена на време и крше”, рекао је Селаковић у Београду, одговарајући на питање новинара да ли је Резолуција 1244, која је усвојена на данашњи дан пре 20 година, остала мртво слово на папиру.

  Навео је да се Резолуција 1244 неретко у нашој јавности глорификује и да о њој причају они који је пре тога нису ни прочитали.

  „Резолуцијом 1244 је суспендован наш суверенитет над нашом јужном покрајином, а то је учињено након 78 дана и ноћи жестоког НАТО бомбардовања наших градова, села, инфраструктуре, привреде, убијања наших грађана”, додао је Селаковић.

  Он је рекао да се данас, 20 година након доношења Резолуције 1244 и завршетка НАТО бомбардовања, Србија и сви њени органи, почев од председника државе Александра Вучића, грчевито боре да заштите право сваког Србина и Српкиње који живе на КиМ на достојанствен, миран и нормалан живот јер је то, додао је, оно што им је одузето.

  „Са друге стране, нисмо као неки пре нас лицемерни па да о томе причамо на исти начин као да ми живимо на КиМ, јер ми тамо не живимо. Ми живимо у централној Србији, Војводини…и свакоме од нас је живот неупоредиво лакши него сваком нашем човеку који је остао на КиМ”, рекао је Селаковић.

  Како је додао, Србија је зато ушла у преговарачки процес – како би се зауставило страдање и погром и нашло решење које ће задржати српски народ на КиМ.

  Он је истакао да је важно што ће се данас у Савету безбедности УН водити расправа о КиМ.

  „Свакако да је изузетно важно да се у највишем органу УН, поред Генералне скупштине, а то је Савет безбедности води расправа о КиМ. Веома је значајан успех наше дипломатије да одржи континуитет одржавања тих расправа у савету безбедности јер ако се нешто ту не помиње, ако се о томе не говори онда се сматра као да не постоји у виду важног проблема за читаво човечанство и за безбедност и мир у свету”, рекао је Селаковић.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com