Novosti online

Резултати и рекорди важнији од медаља

Учешће наших најбољих стрелаца на „Панонија купу” у Аустрији био је одличан тренинг за предстојеће Европско првенство у гађању из ваздушног оружја, које ће се одржати у Ђеру (24-27. фебруар). Истина, конкуренција није била ни приближно онолико јака као крајем јануара на турниру у Минхену и због тога и наши стрелци и стручњаци овај наступ оцењују пре свега кроз остварене резултате, а не освојене медаље, мада је на „Панонија купу” учествовало доста стрелаца који ће и у Ђеру покушати да освоје одличја…

Број освојених медаља у три такмичарска дана са по четири дисциплине је, ипак рецимо, је импозантан – 17 медаља (9 златних, 7 сребрних, 1 бронзана).

Најуспешнији учесник је био Димитрије Гргић (пиштољ) с две победе и једним другим местом, Андреа Арсовић (пушка) и Зорана Аруновић (пиштољ) победиле су по два пута, Милутин Стефановић и Миленко Себић (пушка) су освојили по злато и сребро, Ивана Анђушић Максимовић (пушка) злато и бронзу, Бобана Величковић (пиштољ) два сребра, а Дамир Микец, једини који је наступио два не три пута, сребро.

Стеван Плетикосић, Драгана Тодоровић, као и повратница у репрезентацију Бранкица Зарић и новајлија Душко Петров били су у готово свим финалима. Наши тренери су били веома задовољни чињеницом да су често сво троје стрелаца у истој дисциплини стизали до финала, односно да „трећи“ стрелац није имао много слабији резултат, што значи да су имали јак „екипни“ учинак а то ће на Европском првенству много значити у борби за медаље.

То посебно важи за наш трио ваздушном пушком (Арсовић, Анђушић Максимовић, Тодоровић) који је с 1.250,4 круга за 3,3 круга надмашио државни рекорд, као и колеге по оружју (Стефановић, Себић, Плетикосић) чији су резултати дали збир од 1.875,4 круга што је 4,2 круга боље од државног рекорда! Другог дана такмичења Зорана Аруновић је с 203,6 круга изједначила државни рекрод финала за ваздушни пиштољ, а Андреа Арсовић се с 209,1 приближила три године старом рекорду с ваздушном пушком на само 0,1 круг…

Ти рекорди биће у опасности и на Европском првенству у Ђеру.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh