Gradovi

Rijad: Ako pregovori ne uspeju, Asada treba ukloniti silom

RIJAD – Ministar spoljnih poslova Saudijske Arabije Adel al-DŽubeir je izjavio da, ukoliko pregovori o miru u Siriji ne urode plodom, predsednika te zemlje Bašara al-Asada treba „ukloniti silom“.

„Verujem da je Asad oslabio i da je gotov“, rekao je al-DŽubeir u intervjuu Si-En-Enu i dodao: „Bašar al-Asad će otići, ne sumnjam u to. On će otići ili političkim procesom ili će biti sklonjen na silu“.

„Mi ćemo, koliko god budemo mogli, insistirati na tome da politički proces uspe. Ali ako ne uspe, to će biti zbog tvrdoglavosti sirijskog režima i njihovih saveznika“, istakao je šef saudijske diplomatije i dodao da će u tom slučaju „postati jasno da nema druge opcije nego da se Bašar al-Asad ukloni silom“.

On je naveo da je Saudijska Arabija spremna da pošalje kopnene snage u borbe u Siriji, ali samo u sklopu koalicije na čelu sa SAD.

Nade u razrešenje konflikta u Siriji je pobudio dogovor o prekidu neprijateljstava u toj zemlji i dostavi humanitarne pomoći opkoljenim sirijskim gradovima, koji su objavili američki državni sekretar DŽon Keri i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh