Gradovi

Rijaset IZS osudio još jedno u nizu skrnavljenje niške džamije

NIŠ – Rijaset Islamske zajednice Srbije osudio je danas ponovno skrnavljenje zidova Islam-agine džamije u Nišu i pozvao policiju i tužilaštvo da reaguju i pronađu počinioce.

„Ponovno su se huligani iživljavali nad Bogomoljom u Nišu pišući svoje umotvorine srazmerne svom intelektualnom i duhovnom stanju i nivou. Ponovo su zakazali policija i tužilaštvo. Ne pronalaženje i ne kažnjavanje počinioca nedela je svojevrstan stimulans novom nedelu,“ navodi se u saopštenju koje je potpisao muftija niški Eldin Ašćerić.

Na Islam-aginoj džamiji u centru Niša u nedelju uveče je ispisan navijacki grafit uvredljive sadržine a u policiji koja ovaj objekat od 2004. godine obezbeduje celodnevno, kažu da je policijac u to vreme bio sa suprotne strane zgrade, javio je RTS.

U policiji su RTS-u rekli da je tužilac posle uvidaja zakljucio da ovde nema elemenata krivičnog dela i da ce protiv počinilaca kada budu uhvaćeni biti podneta samo prekršajna prijava.

Rijaset IZS tim povodom podseća da se za desetak dana navršava se godišnjica kada su 18. marta 2004. godine gorele džamije u Nišu i Beogradu i crkve na Kosovu i Metohiji.

„Sa njima je gorela naša istorija, duhovnost, naš obraz.Ne dozvolimo da se skrnave naše bogomolje, ne dozvolimo da neko uništava našu baštinu,“ navodi se u saopštenju.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh