• Gradovi

  Rističević i Atlagić podneli krivičnu prijavu protiv Obradovića zbog nasilničkog ponašanja

   

   

  Poslanici Narodne seljačke stranke i Srpske napredne stranke, Marijan Rističević i Marko Atlagić saopštili su danas da su podneli krivičnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja protiv Boška Obradovića, šefa poslaničke grupe Dveri u Skupštini Srbije.

  Rističević je novinarima u Skupštini rekao da je krivična prijava danas predata Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, koje, kako je naveo, treba da odluči da li je to nasilničko ponašanje bilo u lakšem obliku ili je to bilo nasilničko ponašanje u grupi.

  Rističević je kazao da je Obradović pribegao nizu akata nasilja i naveo napad na sednici RIK-a posle parlamentarnih izbora prošle godine, nedavni upad u kabinet predsednice Skupštine Maje Gojković i to što je ove nedelje Obradović na sednici kompjuterskim mišem gadjao šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića.

  „Mi zahtevamo od tužilaštva da se ovaj slučaj procesuira upravo iz razloga da bi se ubuduće svaki vid nasilja ne samo u parlamentu već i u našem društvu sprečio, jer političari treba da budu primer nenasilnog ponašanja u parlamentu s obzirom da imaju uticaj na odredjeno biračko telo“, rekao je Rističević.

  On smatra da pravosudje konačno mora da stavi tačku na takvo ponašanje i nasilje, inače će nasilje „staviti tačku na državu i društvo“.

  Dveri: Krivična prijava povod da okrive Dveri za raspisivanje vanrednih izbora

  Poslanik Dveri u Skupštini Srbije Ivan Kostić je danas izjavio da krivična prijava protiv predsednika Dveri Boška Obradovića nije pravno utemeljena i da se nada da je sud „neće prihvatiti kao ozbiljnu činjenicu“.

  Kostić je ocenio da je plan vladajuće većine da optuži Dveri za eventualno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i negodovao jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče poslanike Dveri nazvao „fašistima“.

  Poslanici Narodne seljačke stranke i Srpske napredne stranke, Marijan Rističević i Marko Atlagić saopštili su danas da su podneli krivičnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja protiv Boška Obradovića, šefa poslaničke grupe Dveri u Skupštini Srbije.

  Kostić je rekao da „sad oni koji su promoteri nekulture, podnose krivične prijave koje nemaju pravno utemeljenje. Nadam se da sud to neće prihvatiti kao ozbiljne činjenice. U svakom slučaju Dveri zadržavaju svoje dostojanstvo i na nepravdu ćemo odgovoriti na pravi način“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com