• Gradovi

  Rogozin: Putin obavešten o ispitivanju novog oružja

  MOSKVA – Ruski vicepremijer Dmitrij Rogozin izjavio je da je predsednik Rusije Vladimir Putin izvešten o ispitivanjima koja omogućavaju stvaranje oružja koje po tehničkim karakteristikama prevazilazi naoružanje potencijalnih protivnika.

  „Izvestili smo predsednika ovih dana o najsavremenijim radovima, o toku ispitivanja, o promeni pravila tih ispitivanja koja nam omogućavaju da ubrzanim tempom počnemo da stvaramo oružje koje po svojim tehničkim karakteristikama čak i prevazilazi oružje naših potencijalnih protivnika“, rekao je Rogozin novinarima, prenosi Sputnjik.

  Na savetovanju sa predsednikom Rusije u Sočiju analizirana je spremnost da se mobilišu ruska odbrambena preduzeća, rekao je Rogozin.

  „Očigledno je da sama situacija u svetu govori o tome da treba da budemo spremni na razne scenarije delovanja, a čak i sama činjenica da smo spremni da odbijemo najrazličitije pretnje najvažniji je faktor obuzdavanja tih pretnji“, istakao je Rogozin.

  Prema njegovim rečima, analizirana je spremnost preduzeća da u kratkom roku ispune zahteve države na planu odbrane.

  Rogozin je, takođe, naveo da će verovatno u novembru biti predstavljena nova normativna baza koja će omogućiti da se uz najmanje izdatke reaguje na sve slučajeve sukoba.

   

  Foto – Tanjug, Z. Žestić, ilustracija

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com