Politika

Rogozin upozorava: Oprezno, ako nećete „Keln 2“

rogozinFoto: Tanjug, Zoran Žestić

Potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin rekao je danas da Srbija mora da bude oprezna kada je reč o harmonizaciji svoje spoljne politike sa EU, jer bi u suprotnom mogla da bude suočena sa situacijom „Keln 2“.

Ne budite majmuni

„Ali EU nije cela Evropa, to je sposobnost delegiranja punomoćja na državni nivo. Najvažnija stvar u životu je živeti svojom glavom, a ne kao majmun gledati i ponavljati šta drugi rade“, zaključio je Rogozin.

Rogozin je na ovaj način odgovorio na pitanje novinara kako gleda na to što je Srbija nedavno otvorila prva pregovaračka poglavlja sa EU i što se od Srbije traži da uskladi svoju spoljnu politiku sa Unijom, što uključuje i zahteve za uvođenje sankcija Rusiji.

Aludirajući na napade migranata na žene u Kelnu tokom novogodišnje noći, što je izazvalo šok i burne reakcije u Nemačkoj, Rogozin je rekao: „Došljaci će se osećati kao gazde, a žene će se plašiti da izađu na ulicu“.

On je rekao da se ne slaže sa tim da je EU idealna tvorevina.

„Ništa gore nema od briselske birokratije. Ona je gora i od sovjetske. A pravila njihovog života su takva da uništavaju nacionalni identitet“, rekao je Rogozin, koji je četiri godine bio predstavnik Rusije pri NATO i živeo u Briselu.

On je kazao da ne želi da se „suprotstavlja vektorima snaga u Srbiji“, već da iznosi svoju tačku gledišta.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh