• BG

  Roman Bajca „Hamam Balkanija“ na ruskom i francuskom

  BEOGRAD – Roman Vladislava Bajca „Hamam Balkanija“ objavljen je na ruskom i na francuskom jeziku, saopštio je njegov srpski izdavač „Arhipelag“.

  Time je nastavljen veliki međunarodni uspeh ovog romana koji je do sada objavljen na petnaest stranih jezika u ukupno više od 25 izdanja.

  Rusko izdanje romana „Hamam Balkanija“ objavila je ugledna izdavačka kuća „Limbusiz“ iz Sankt Peterburga u prevodu Vasilija Sokolova. Francusko izdanje objavio je izdavac „Galad“ iz Pariza u prevodu Gojka Lukića.

  Povodom francuskog izdanja Bajčevog romana već je objavljeno nekoliko izuzetno pozitivnih recenzija u vodećim francuskim medijima.

  Na ruskom i na francuskom jeziku veliki uspeh ranije je imao Bajčev roman „Knjiga o bambusu“, koji je u Francuskoj doživeo dva izdanja, od kojih jedno u „Galimaru“, a drugo u prestižnoj ediciji izabranih dela moderne svetske književnosti.

  Srpski izdavač romana „Hamam Balkanija“ Arhipelag je objavio u osam izdanja na srpskom jeziku.

  Među jezicima na kojima je roman Hamam Balkanija do sada objavljen su i kineski, arapski, engleski, nemački, francuski, turski i italijanski.

  Foto Arhipelag

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com