Gradovi

Romska partija: Pokušaj atentata na Dragana Novakovića

BEOGRAD – Romska partija saopštila je danas da je nepoznata osoba „pokušala atentat“ na potpredsednika te partije Dragana Novakovića i zatražila hitnu reakciju države kako bi počinioci bili izvedeni pred lice pravde.

Kako se navodi u saopštenju, pokušaj atentata na Novakovića dogodio se u noći između subote i nedelje, 6. i 7. februara, kada su su na točkovima njegovog automobila namerno odvrnuta dva šrafa, a ostali šrafovi oslabljeni.

Predsednik Romske partije Srdan Šajn ocenio je da „ta situacija predstavlja pretnju demokratiji u Srbiji, kao i uvod u atmosferu izbornog linca“.

„Nećemo da se libimo korišcenja svih raspoloživih demokratskih i zakonskih instrumenata, uključujući i otvaranje ovog pitanja pred institucijama međunarodne zajednice, ako ne bude hitne i delotvorne akcije državnih organa u Srbiji“, naveo je Šajn.

On je u saopštenju precizirao da delotvorna akcija podrazumeva i ispitivanje odgovornosti pojedinaca „koji tokom današnjeg prepodneva nisu reagovali“.

„Tražimo hitnu reakciju svih bezbednosnih struktura, Skupštine Republike Srbije i Vlade Republike Srbije u cilju razrešenja ovog nemilog događaja“, istakao je Šajn.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh