Gradovi

Ršumovićev scenario izabran za TorinoFilmLab

BEOGRAD – Scenario za film „Živi“ Vuka Ršumovića je među 12 odabranih iz celog sveta koji će učestvovati u okviru sekcije „Script&Pitch“ jednog od najvažnijih evropskih programa za razvoj filmskih projekata – „TorinoFilmLab“, saopštila je kuća „Digimedia PR“.

„Script&Pitch je napredan program za scenariste i reditelje igranih filmova koji traje devet meseci – od marta do novembra 2016. godine.

Program se sastoji od tri rezidencijalne radionice i dve online sesije i prati kompletan proces pisanja scenarija, nudeći blisku saradnju i uvid u izazove koji su deo svakog koraka: od ideje i strukturiranja materijala kroz prvu i drugu verziju scenarija, pa sve do susreta sa specijalnom selekcionom komisijom u okviru TorinoFilmLab Meeting Event-a tokom Filmskog festivala u Torinu u novembru ove godine.

Odabrani scenariji (za prvi ili drugi film) imaju mogućnost da apliciraju za učešće u programu „TorinoFilmLab FrameWork“ 2017. godine, u okviru kojeg se dodeljuju „Production Award“ i „Audience Award“, ali i druge nagrade.

Jedan od scenarija koji su prošle godine bili odabrani za program „TorinoFilmLab FrameWork“ bio je novi projekat „Sunset“ mađarskog reditelja Lasla Nemeša, čije je debitansko ostvarenje „Šaulov sin“ osvojilo Gran pri Filmskog festivala u Kanu i Zlatni globus za najbolji strani film.

Foto Tanjug, J. Pap/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh