• Gradovi

  RTB Bor negirao navode pojedinih medija da se u Topionici desila eksplozija

   

   

  Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor negirao je danas navode koji su se pojavili u pojedinim medijima da se u borskoj Topionici desila eksplozija.

  „Rukovodstvo Topionice i Rudarsko-topioničarskog basena Bor najoštrije demantuje priču koja je plasirana u medijima. Nikakve eksplozije u topionici u Boru nije bilo“, navodi se u saopštenju RTB Bor.

  Generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski kazao je da se „moraju pokrenuti krivične postupke protiv onih koji su izazvali ovakvu situaciju u javnosti“ i pozvao medije da pre objavljivanja informacija „provere sa rukovodstvom RTB-a saznanja do kojih su došli“.

  „Ovo je topao proces, iskričenje iz konvertora se dešava svaki čas i normalna je pojava prilikom topljenja bakra. Ne smemo dozvoliti da se u medijima zloupotrebljava nešto što je potpuno uobičajna stvar“, naveo je Spasovski.

  Rukovodilac radne jedinice konvertori-rafinacija u borskoj Topionici Ivan Najdenov kazao je da „konvertor broj četiri radi uobičajeno, da nema nikakve materijalne štete, nema nikakvih problema, proces proizvodnje teče sasvim normalno i niko nije povredjen“.

  Kako navodi RTB Bor, Najdenov je posetio topionicu i dodao da „apsolutno nikakvog zastoja u topionici nije bilo“.

  „Evo nas na licu mesta, kod konvertora broj četiri koji, kao što vidite radi normalno. Ovde smo da demantujemo priču koja se danas pojavila u sredstvima informisanja, a to je najbolje uraditi sa lica mesta“, naveo je Najdenov.

  Pojedini mediji objavili su danas da se u borskoj Topionici dogodila eksplozija u kojoj nije bilo povredjenih, ali je materijalna šteta velika. Oni su uz tekst objavili i video materijal gde se vidi eksplozija.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com