Gradovi

RTS potpisao sporazum za novu TV seriju „Senke Balkana“

BEOGRAD – Radio-televizija Srbije potpisala je danas sporazum o saradnji sa Draganom Bjelogrlićem, kreatorom nove igrane TV serije „Senke Balkana“, koja će se emitovati na RTS-u, saopšteno je danas iz te kuće.

Scenaristi serije su Dejan Stojiljković, Stevan Koprivica i Srđan Dragojević, a žanrovski, serija „Senke Balkana“ je mistični triler u epohi.

„Reč je o žanru policijskog trilera i jednom intenzivnom periodu u kojem se dva inspektora beogradske policije suočavaju sa nizom ubistava koja su izvršena na ritualan način i tako bivaju uvučeni u vrtlog čudnih događaja gde su umešani visoka politika, kriminal, terorizam, strane obaveštajne službe“, ističe autor Dragan Bjelogrlić.

Radnja serije smeštena je u drugu polovinu dvadesetih godina prošlog veka, u 1928. godinu, krizni period između „ubistva u skupštini“ i uvođenja „šestojanuarske diktature“.

Turbulentni političko-društveni život, niz ritualnih nerazjašnjenih ubistava, delovanja najrazličitijih organizacija iz zemlje i inostranstva, samo su deo onoga čime će se serija baviti.

„To je vreme koje je nostalgično za Beograd, vreme prosperiteta između dva svetska rata, ali je i vreme koje je sa sobom nosilo i mnoge izazove – velike sile su sukobljavale svoje politike na ovom području, tu su se pojavljivali različiti strani agenti, zatim Beli Rusi, tu su i začeci nacističkih tajnih udruženja, ali i srpska policija“, objašnjava Marko Novaković, urednik serije.

„Senke Balkana“, u uzbudljivoj triler naraciji, prepunoj obrta i do sada nepoznatih istorijskih dogadaja, oslikava Evropu u predvorje događaja koji će obeležiti 20 vek.

Radnja serije se odigrava pretežno u Beogradu, neuralgičnoj tački i mestu u kojoj su se uvek ukrštali i sukobljavali najrazličitiji svetski interesi, ali i u Sankt Peterburgu, Beču, Zagrebu, Bledu, Dubrovniku i u Makedoniji.

Glumački ansambl biće sastavljen od glumaca iz Srbije, Rusije, čitavog regiona, Bugarske i Austrije.

„Senke Balkana“ imaće 11. epizoda, a emitovanje se očekuje na proleće 2017. godine.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh