• Južna Srbija

  RTV Preševo i dalje vodi sudski spor zbog dodela svih akcija samo jednoj novinarki

  RTV Preševo već tri godine vodi sudski spor po žalbi zaposlenih na odluku resornog ministarstva da se sve akcije dodele samo jednoj novinarki, izjavio je danas za agenciju Beta direktor RTV Preševo Ramiz Memeti.

  Memeti je dodao da je razlog za to jer je jedino ona ispunjavala uslov jer prethodno nije uzela besplatne akcije državnih preduzeća.

  Memeti je izjavio da zbog toga RTV Preševo nije privatizovano, ali da ova medijska kuća nema pravo ni da dobija sredstva direktno iz budžeta, zbog čega najviše trpe zaposleni.

  „Ovo je drugi sudski proces po tužbi svih zaposlenih u RTV Preševo, pred Upravnim sudom u Nišu, ali od juna prošle godine kada je tužba podneta nismo imali nijedno ročište“, kazao je Memeti.

  On je rekao da je prvi sudski proces okončan tako što je Ministarstvo ekonomije drugi put potvrdilo da su sve akcije dodeljene samo jednoj novinarki.

  „Po prvoj tužbi Ministarstvo ekonomije je donelo rešenje po drugi put da daje sve akcije Arditi Saćipi, nakon čega su svi radnici RTV Preševo odlučili da se zajedno ponovo žale.

  U medjuvremenu, budući da je sudski proces u toku, Skupština opštine je imala pravo da imenuje direktora RTV Preševo, ali ne i da finansira njen rad direktno iz budžeta, tako da i mi zavisimo od opštinskog konkursa za medije“, rekao je Memeti.

  Po njegovim rečima, ne zna se kada će biti raspisan konkurs za medijske projekte u Preševu za ovu godinu, jer zakon ne predvidja rok za to.

  O situaciji u RTV Preševo raspravljalo se i u utorak na sednici Skupštine Opštine Preševo, ali je izlaganje izveštaja opštinske komisije odloženo u nedostatku kvoruma.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com