Gradovi

Ruf: O ceni struje nakon izbora

BEOGRAD – Šef Misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf izjavio je danas da i dalje očekuje da će u ovoj godini biti otpušteno oko 1.000 ljudi iz EPS-a, dok će o povećanju cene struje biti reči prilikom naredne posete misije, odnosno posle izbora.

MMF tokom ove posete nije razgovarao sa srpskim vlastima oko eventualne promene datuma koji su dogovoreni kada je reč o EPS-u, objasnio je on.

“Nismo pokušali da se dogovorimo oko promene datuma. Do kraja prošle godine bio je rok za izmene kolektivnog sporazuma vezano za otpremnine za radnike EPS-a i to je prva faza kada je reč o EPS-u”, rekao je on novinarima u Vladi Srbije.

On je rekao da očekuje da će u ovoj godini EPS smanjiti broj zaposlenih za 1.000 i podvukao da će o ceni struje biti reči tokom sledeće misije.

“Prošle godine je bilo dogovoreno da cena struje bude veća od aprila, ali se povećanje dogodilo se u avgustu. Videćemo kako ćemo se oko tog pitanja složiti nakon izbora vezano za povećanje cene struje i rokova. O tome ćemo diskutovati”, rekao je on.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh