• Novosti online

  Rumunska ministarka smenjena zbog komentara u vezi s ubistvom devojčice (VIDEO)

  Rumunska premijerka Vijorika Dančila izjavila je danas da je smenila ministarku prosvete Ekaterinu Andronesku zbog neprikladnog komentara u vezi sa silovanjem i ubistvom 15-godišnje devojčice.

  Povodom prošlonedeljnog ubistva 15-godišnje Aleksandre Mačesanu, otete dok je stopirala, Andronesku je u televizijskoj emisiji izjavila da su nju „kod kuće učili da ne ulazi u kola s nepoznatim osobama“.

  Dančila je danas navela na Fejsbuku da ta izjava Andronesku odražava „neodgovoran stav“ i nedostatak saosećanja sa žrtvom.

  Dodala je da nije želela da se izjava Andronesku „dovede u vezu s vladom koju vodi“.

  Andronesku je kazala da spornom izjavom nije želela da za smrt devojčice okrivi nju ili njene roditelje.

  Za privremenog ministra prosvete postavljen je ministar kulture Daniel Breaz.

  Zbog loše reakcije policije na Aleksandrine pozive u pomoć, ministar unutrašnjih poslova Nikolae Moga podneo je ostavku u utorak.

  Aleksandra (15) je prošle nedelje tri puta zvala broj za hitne slučajeve i prijavila da je oteta i silovana, dajući indikacije o tačnoj lokaciji gde se nalazi. Policiji je bilo potrebno 12 sati da pronadje kuću u kojoj je držana, a potom je čekala do jutra kako bi ušla, pozivajući se na zakonska ograničenja koja nisu neophodna u hitnim slučajevima. Policajci su u kući pronašli izgorelo telo Aleksandre.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com