• Gradovi

  Rusi izveli 5.240 naleta u Siriji

  MOSKVA – Ruske vazdušne snage izvele su 5.240 naleta od 30. septembra, kada su počeli operaciju u Siriji, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

  „Od 30. septembra, ruska avijacija je u Siriji izvela 5.240 naleta, uključujući 145 naleta aviona strateške, raketne i daleke bombarderske avijacije“, rekao je načelnik glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije Sergej Rudskoj.

  On je dodao da su ruske snage juče izvele 89 udara po objektima islamista u Siriji, prenosi AP.

  „Samo juče je izvedeno 189 udara po objektima ekstremista, od kojih su 142 planirana“, rekao je Rudskoj.

  Sirijske vladine snage i patriotski odredi opozicije deluju i postižu najviše uspeha u provincijama Alepu i Latakiji i predgrađima Damaska, navodi Sputnjik.

  „Uz podršku ruske avijacije, vladine snage, kao i odredi patriotski raspoložene opozicije, nastavljaju da vode ofanzivu protiv odreda ekstremista u svim pravcima. Najveći uspeh postignut je u provincijama Alepu i Latakiji i predgrađima Damaska“, rekao je Rudskoj.

  Sirijska vojska uz podršku ruske avijacije sužava obruč oko terorista u predgrađu Damaska, naveo je ruski general.

  „U predgrađima Damaska vladine snage su uspele da uspostave kontrolu nad naseljem Masrdž Sultan i nastavljaju sa čišćenjem tog područja, sužavajući krug oko nelegitimnih oružanih formacija u pravcu Našabija, Nula, Duma, Zibdina“, dodao je Rudskoj.

  Sirijska vojska je uz podršku ruske avijacije u Latakiji uspostavila kontrolu nad ključnom visoravni Džebel Nobom i očistila od militanata naselje Kepir, rekao je ruski general.

  Vadim Savitsky/Rušian Defense Ministry Preš Service via AP

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com