Gradovi

Rusi nastavljaju da uništavaju objekte terorista u Siriji

MOSKVA – Ruska avijacija je u prethodna tri dana uništila skoro 500 objekata terorista u Siriji, izjavio je danas načelnik Generalštaba vojske Rusije general Sergej Rudskoj.

„U toku prethodna tri dana, od 22. do 24. januara, ruska avijacija u Siriji imala je 169 letova i uništila 484 objekata infrastrukture terorista“, rekao je Rudskoj.

Kako prenose ruski mediji, on je dodao da ruska avijacija svakodnevno sprovodi od 70 do 100 letova borbenim avionima, kako bi podržala ofanzivu sirijske vojske i patriotske opozicije u borbi protiv terorista.

„Kako bismo podržali ofanzivu sirijske armije, svakodnevno nanosimo teške udare iz vazduha po objektima terorista“, istakao je Rudskoj.

Prema njegovim rečima, samo su bombarderi Tu-22M3 izvršili 18 vazdušnih napada sa teritorije Rusije na objekte „Daeša“ (Islamske države) u provinciji Dejr el Zor.

Istovremeno, Daeš je u tu provinciju na istoku Sirije poslao oko 2.000 boraca kako bi izvršio koncentraciju snaga za napad na sam grad Dejr el Zor.

„Izgubivši inicijativu u zapadnom delu Sirije, rukovodstvo Deaša je odlucilo da prebaci osnovni deo svojih snaga da bi zauzeli grad Dejr el Zor. Pored vojnika, prebacena je i vojna tehnika i automobili sa mitraljezima krupnog kalibra“, rekao je Rudskoj.

Kada je reč o sirijskoj vojsci, ona je za poslednja 24 sata oslobodila 92 kvadratna kilometra teritorije i 28 naseljenih mesta, istakao je Rudskoj.

Foto Tanjug, D. Stanković (arhiva, ilustracija)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh