Gradovi

Rusija čeka reakciju Vašingtona o sajber-napadu

MOSKVA – Ministarstvo inostranih poslova Rusije očekuje reakciju američkih vlasti sa pravnom ocenom podataka o navodnim upadom američkih hakera u telekomunikacione i elektro-mreže Rusije, navodi se u saopštenju zvanične predstavnica MIP-a Rusije Marije Zaharove, objavljenom na sajtu MIP.

Zbog saopštenja koja su se pojavila u medijima o upadu americkih hakera u telekomunikaciono i elektro-mrežu Rusije, kao i u „komandne sisteme Kremlja“, očekujemo reakciju americkih struktura vlasti, ukljucujući Belu kuću i Stejt department, sa pravnom ocenom ove informacije“, navodi se u saopštenju, prenosi Sputnjik.

U MIP-u su dodali da će „odsustvo zvanične reakcije američke administracije značiti da u SAD postoji državni sajber-terorizam i u slučaju realizacije pretnji koje prenose americki mediji, Moskva će imati puno pravo da za to optuži Vašington“.

Ranije je En-Bi-Si saopštio da su američki hakeri koji rade za americku Vladu upali u rusku infrastrukturu i „komandni sistem Kremlja“, i tako ih učinili ranjivim za napade, ako SAD odluče da je to potrebno.

Foto/ Tanjug video

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh