• Svet

  Rusija: I NATO odgovoran za obaranje aviona Su – 24

    pad aviona

   

  BRISEL – NATO je pružio „političku zaštitu” zvaničnoj Ankari u incidentu obaranja ruskog vojnog aviona od strane turskih lovaca iznad tursko-sirijske granice i zato snosi deo odgovornosti za taj događaj, izjavio je danas stalni predstavnik Rusije pri Severnoatlantskoj alijansi Aleksandar Gruško.

  „Razgovarao sam sa zamenikom generalnog sekretara NATO Aleksandrom Veršbouom o incidentu obaranja aviona Su-24. Obavestio sam ga o ruskom stavu prema tom incidentu i naveo vojne i političke podatke koji dokazuju da se radi o namernom napadu na ruski avion u sirijskom vazdušnom prostoru”, rekao je Gruško, prenela je agencija Tas s.

  „NATO je politički zaštitio Ankaru kao svoju članicu i zato Alijansa snosi deo odgovornosti za taj incident”, rekao je Gruško i dodao: „Opet vidimo da politički elementi dobijaju prednost u odnosu na objektivnost, pa čak i zdravi razum”.

  Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je nakon obaranja ruskog aviona 24. novembra izjavio da je Alijansa „solidarna sa Turskom” i da podržava „teritorijalni integritet našeg saveznika Turske”.

  Izvor: Tanjug

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com