Politika

Rusija nam ponudila pomoć u borbi s poplavama

Naselje Šumarice kod Kraljeva.Foto: Čitalac Monda/ Miloš VeljovićNaselje Šumarice kod Kraljeva.

Ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov rekao je da su snage ruskog ministarstva za vanredne situacije spremne da priteknu u „praktičnu pomoć bratskom narodu u Srbiji“.

Pučkov je, obraćajući se Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, naveo da je rusko Ministarstvo za vanredne situacije s zabrinutošću primilo vest o poplavama u zapadnoj Srbiji i ocenio da se srpski narod nalazi u složenoj situaciji.

„Stručnjaci ministarstva zajedno sa predstavnicima rusko-srpskog humanitarnog centra aktivno sarađuju na umanjivanju štete i izbegavanju žrtava“, naveo je on.


Pored stručnjaka, rusko ministarstvo pripremilo je dva transportna aviona „Iljušin Il-76“ i helikopter „Meseršmit-Blkov-Blom Bo 105“, kao i spasilačke ekipe.

„Pripremili smo grupu od 100 ljudi i 16 jedinica opreme“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

Vanredna situacija proglašena je u 15 opština zapadne Srbije. Iako se situacija polako normalizuje vovi problemi se očekuju u petak kada će doći do novih padavina.

Očekuje se da Vlada srbije danas proglasi stanja elementarne nepogode.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh