Gradovi

Rusija negira da je gađala mesto gde je bio dečak Omran

MOSKVA – Rusija je danas negirala da je jedan od njenih vazdušnih udara pogodio deo Alepa iz čijih ruševina je izvučen petogodišnji sirijski dečak čija fotografija i snimak okrvavljenog lica su potresli svet.

Na snimcima se vidi kako vidno iscrpljen dečak Omran Dagneš sedi u narandžastoj stolici u kolima hitne pomoći, a krv i prašina mu potpuno prekrivaju lice.

Fotografiju i snimak su objavili sirijski opozicioni aktivisti, prenela je agencija AP.

Ministarstvo odbrane Rusije izdalo je danas zvaničan demanti da je izvelo vazdušni udar na istočni deo Alepa.

„Ruski avioni nikad nisu delovali po metama u naseljenim područjima“, rekao je portparol ministarstva Igor Konašenkov, prenosi AFP.

On je kritikovao izveštavanje zapadnih medija kao „ciničnu eksploataciju“ tragične situacije u istočnom Alepu i „antirusku propagandu“.

Takođe je sugerisao da su taj napad možda izveli pobunjenici ručno pravljenim granatama u Alepu kojima su gađali puteve blizu humanitarnih koridora kako bi podrili napore Rusije.

On je dodao, međutim, i da oblast u kojoj je bio Omran možda uopšte nije ni bombardovana, navodeći da se na snimcima vide da prozori koji nisu polomljeni.

Ako je i bilo udara, to nije bio vazdušni udar, već ili gasni cilindar koji koriste teroristi ili minobacačka granata, naveo je Konašenkov.

Aleppo Media Center via AP

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh